Delovni obisk: 05. 07. 2017 - 31. 07. 2017

Samuel Dunscombe je skladatelj – izvajalec, ki pri svojem umetniškem izražanju uporablja predvsem klarinet, računalnik in mikrofone. Njegov raznolik obseg dejavnosti sega od proste improvizacije do snemanja zvokov na terenu in izvedb sodobnega klasičnega repertoarja. Nekaj vrhuncev Samuelovih nastopov vključuje nastope na mednarodnih in drugih festivalih ter prireditvah, kot so:  Bendigo International Festival Of Exploratory Music (Australija), Tokyo Experimental Festival (Japonska), Tectonics (Tel Aviv, Atene), World Music Days (Slovenija), Kontraklang (Berlin), Supersense (Australija), Monday Evening Concerts LA (ZDA), Athens Slingshot Festival (ZDA), Toronto Electro-Acoustic Symposium (Kanada), STEIM (Nizozemska), Cave12 (Švica), Adelaide / Melborne / Sydney International Arts Festivals (Australija).

Imena glasbenikov in ustvarjalcev, s katerimi je Samuel Dunscombe sodeloval pri prosti improvizaciji, so številna:  Seijiro Murayama, Toshimaru Nakamura, Ishikawa Ko, Richard Barrett, Tim Olive, Tetuzi Akiyama, Yoshimoto Yumiko, Mitsui Yoshiko, Kyle Motl in Tatsuya Nakatani. Pri projektih snemanja zvokov na terenu je sodeloval z Franciscom Lópezom (Mamori Art Lab) in Kate Clark (Parking Lot Park), ne smemo pa prezreti tudi njegovega trenutno nastajajočega donkihotskega poskusa samostojno ustvariti popolno zvočno mapo celotne države Kalifornije.

Samuel je trenutno absolvent (manjka mu le disertacija) doktorskega študija interpretacije (performansa) glasbe na Univerzi Kalifornija v San Diegu. Pred tem je pridobil diplomo iz študija umetnosti (za zvok) na Univerzi RMIT (v Melbournu) ter diplomo in magisterij na Viktorijanski fakulteti za umetnost (VCA) Univerze v Melbournu, Avstralija. V letu 2015 je v okviru svojega doktorskega študija kot gostujoči štipendist na Visoki šoli za umetnost v Bernu sodeloval z Ernestom Molinarijem.

Več informacij na naslovu: samueldunscombe.com

V studiu Azil je Samuel delal na kompoziciji  za 49 klarinetov z naslovom – Small Infinities Together (Majhne neskončnosti skupaj). Svetovna premiera omenjenega dela se je odvila v enem od arhitekturno in akustično najbolj izjemnih prostorov, v katedrali Svetega srca v Bendigu 2. septembra 2017.

X