Nataša Serec

Predsednica KUD Mreža Nataša Serec (1969) aktivno podpira in soustvarja dogajanje v kulturnem centru Metelkova mesto od l. 1993. So-ustanovila je mladinski kulturni center Menza pri koritu ter Mednarodni feministični in queer festival Rdeče zore. V sodelovanju z vizualnimi umetnik je kurirala in koordinirala več kot 140 različnih urbanih umetniških projektov. Je sokuratorka koncertnega cikla FriForma in pkuratorka koncertnega cikla FriFormA\V. Izvaja umetniške rezidence v Ateljeju Azil. Od leta 2014 je članica umetniškege ekipe Galerije Nočna izložba Pešak.

 

 


Ana Grobler

Ana Grobler (1976) je od leta 2018 umetniška vodja Galerije Alkatraz in podpredsednica KUD Mreža.  Je akademska slikarka z zaključenim podiplomskim študijem iz videa na ALUO v Ljubljani. V galeriji pomaga pri organizaciji razstav in skrbi za grafične in vizualne komunikacije. Odgovorna je za vizualni umetniški program feminističnega in queer festivala Rdeče zore.

 

 


Sebastian Krawczyk

Sebastian Krawczyk (1980), nekdanji prostovoljec Evropske prostovoljne službe , v društvu KUD Mreža nudi multimedijsko podporo Metelkova mestu. Sociolog, prevajalec in strokovnjak v slovanskih jezikih sodeluje v Galeriji Alkatraz kot asistent pri organizaciji umetniških razstav in urejanju arhiva. V društvu ima funkcijo tajnika.

 

 


Nevena Aleksovski

Nevena Aleksovski (1984), akademska slikarka, je zaključila podiplomski študij kulturologije na FDV v Ljubljani. Njeno delo je vezano za Galerijo Alkatraz. Aktivna tudi v pedagoškem delu, predvsem kot vodja umetniških delavnic za otroke in mladino. Soustanoviteljica letnega Festivala DIY kulture – Reciklart in mentorica mesečnih ustvarjalnic za mladostnike.

 

 


Danijela Zajc

Danijela Zajc (1985) nudi tehnično podporo Galeriji Alkatraz. Članica programske ekipe Mednarodnega feminističnega in queer festivala Rdeče zore in soustanoviteljica letnega Festivala DIY kulture – Reciklart in mentorica mesečnih ustvarjalnic za mladostnike. Zaključila je študij sociologije kulture in pedagogike na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

 

 


Anabel Karolyn Černohorski

Anabel Karolyn Černohorski (1991) je zaključila študij umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani leta 2013. V Galeriji Alkatraz kurira in sokurira umetniške razstave od leta 2013. Od leta 2014 je sokuratorka in članica umetniškege ekipe Galerije Nočna izložba Pešak.

 

 


László Juhász

Novinar, radijski napovedovalec, kurator založbe Inexhaustible Editions in kurator ter organizator koncertov László Juhász (1980) je študiral komunikacijo in medijske študije na Univerzi Szeged na Madžarskem. Sokurira koncertni cikel FriForma soorganizira projekt Improcon – kongres svobodno improvizirane glasbe, umetnosti in idej ter projekt Brezmejna disonanca. Zadolžen je za urejanje spletne strani KUD Mreža.

 

 


Uroš Gustinčič

Uroš Gustinčič (1977) kot strokovnjak na področju informacijske tehnologije skrbi za vse spletne platforme KUD Mreža, kar vključuje programiranje, postavljanje spletnih strani in podpornih veščin. Diplomiral je iz filozofije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani leta 2016.

 

 


Tea Grahek

Tea Grahek (1983) je ženska mnogih veščin. Je šolana zdravstvena delavka, ki je kasneje študirala tekstilno tehnologijo na Fakulteti za strojništvo v Mariboru. Ukvarja se s plesom in koreografijo. Od leta 2014 stalna sodelavka Radia Študent Ljubljana, kjer se je urila v tonski tehniki, snemanju in montaži videov. S KUD Mreža sodeluje kot snemalka in montažerka koncertnih dogodkov.

 

 


Jadranka Plut

Jadranka Plut (1975), umetniška vodja, kuratorka in organizatorka dogodkov v Galeriji Alkatraz do leta 2018. Zaključila je študij umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Kot kuratorka na področju vizualne umetnosti znotraj Metelkove mesta je delovala od leta 2000.

 

 

Damjan Kracina

Damjan Kracina (1970) je diplomiral iz kiparstva na ALUO v Ljubljani leta 1996, podiplomski študij s specializacijo v videu in novih medijih pa je zaključil leta 1999. Na Srednji šoli za dizajn in fotografijo v Ljubljani predava kot profesor od leta 2010. Ustanovitelj in sokurator Galerije Nočna izložba Pešak.

 

 


Julijan Borštnik

Julijan Borštnik (1977), kritični filmski ustvarjalec in raziskovalec družbenih, političnih in ekonomskih vprašanj. Njegov umetniški cilj je predstaviti lastne teme in logike na opisen, preprost in vizualno bogat in ne poenostavljen način. Soustanovitelj umetniškega rezidenčnega Ateljeja Azil.

 

 


Anna Ehrlemark

Švedska stripovska umetnica, ilustratorka, oblikovalka in računalniška lingvistka Anna Ehrlemark (1981) je v Vzhodni Evropi prepoznavna po nekonvencionalnih, prefriganih pripovedih in osupljivem vizualnem stilu. V stripih raziskuje feministične, queerovske in antikapitalistične teme. Med bivanjem v Ljubljani (2003-2010) je bila udeležena v različnih umetniških projektih društva.

 

 

X