Delovni obisk: 01. 12. 2016 - 07. 02. 2017

Plesalec in koreograf Ryuzo Fukuhara se je rodil leta 1965 na Japonskem. S plesno kariero je pričel leta 1987 s sodelovanjem v Butoh skupini Sankaijuku plesalca Semi-maru. Leta 1991 se je pridružil Butoh skupini Maijuku, ki jo je vodil Butoh plesalec Min Tanaka. V Evropi živi in deluje od leta 2000.
Leta 2006 prejme 2. nagrado na solo plesnem tekmovanju 11. Masdanza – the International Contemporary Dance Festival na Kanarskih otokih v Španiji. Kot plesni učitelj na masterklasu je leta 2010 povabljen k sodelovanju na Arsenale della Danza, La Biennale di Venezia, v Italiji. Kot producent predstave “Not.A.Void” – “Ne.Za.Vedno.“, ki je vključevala delavnice, predstavitve in plesne predstave, organizira turnejo po 6 mestih na Japonskem in v Sloveniji.
Soustvarjal in poučeval je v Parizu, Berlinu, Pragi, Južni Koreji ter sodeloval na festivalu GuimaraesNocNoc v sklopu Evropske prestolnice kulture na Portugalskem in po Sloveniji.
Na masterklasih preizprašuje plesalce o interpretaciji okolja okrog njih, da s spreminjanjem načina gibanja in mišljenja odvržejo lastne navade, kar postane eksistencialno in fizično potovanje za plesalce.
www.geocities.jp/ryuzodance

X