Delovni obisk: 20. 08. 2020 - 05. 09. 2020

Rezidenca Nolana Lema je bila izvedena v okviru odprtja mednarodnega festivala umetnosti, znanosti in tehnologije A dela?“. Potekal je med 24. in 28. avgustom na različnih lokacijah v Ljubljani in predstavil novejše produkcije Društva Ljudmila in drugih partnerskih ustanov v okviru evropske mreže EASTN-DC. Nolan Lem se je predstavil v Galeriji Alkatraz s kinetično instalacijo Hvalnica brezdelju.

Nolan Lem je umetnik in raziskovalec, ki v svojem delu združuje številne vplive in široko paleto medijev. Posebej se posveča polju zvočne umetnosti in kinetike. V svoji umetniški praksi raziskuje dinamiko emergentnih sistemov, avtonomnih strojev in sinhronizacijski proces slušnih fenomenov.
Svoje delo in izsledke raziskav je predstavljal v okviru številnih inštitucij, med drugim v Muzeju sodobne umetnosti v Buenos Airesu (MAMBA), kulturnem centru Pioneer Works v Brooklynu (ZDA), Galeriji LHOSTE Art Contemporain v Arlesu (Francija) in v Danskem narodnem muzeju glasbe (Kopenhagen, Danska). V okviru umetniških in raziskovalnih rezidenc je gostoval na inštitutu IRCAM, v muzeju MassMoCA, kulturnem centru Cité Internationale des Arts in v okviru centra Bemis Center for Contemporary Art. Zaključil je študij glasbe in elektrotehnike ter akademski študij umetnosti na Univerzi Columbia, in sicer v okviru Centra za računalniško glasbo (Computer Music Center, CMC). Trenutno je doktorski kandidat na Univerzi v Stanfordu, v okviru Centra za raziskovanje računalništva v glasbi in akustiki (Centre for Computer Research in Music and Acoustics – CCRMA).

Umetnikova spletna stran

X