Delovni obisk: 16. 04. 2019 - 26. 04. 2019

»V studiu sva bivala približno teden dni. Cilj je bil nadaljevanje projekta, ki svo ga poimenovala “precess series“. Rezultat najine rezidence bo tretja izdaja v tej seriji.
Potem, ko sva se posvečala terenskim posnetkom v prvi izdaji in zvočnim objektom v drugi, sva tokrat želela napisati partiture za glasbene instrumente. Notni zapisi za majhen ansambel treh glasbenikov so izpeljani iz terenskih posnetkov po Ljubljani.
Po sodelovanju na »dolgi razdalji« za prva dva projekta sva tokrat želela sodelovati fizično skupaj, da bi lahko v sorazmerno in kratkem času dosegla cilj. Ljubjana in Metelkova s hitrim dostopom do narave sta bili odlični za srečanje, razpravo, zbiranje gradiva in sestavljanje partitur.

Léo Dupleix (Pariz, 1988) je elektronski glasbenik, pianist, ki dela predvsem na polju improvizirane in eksperimentalne glasbe. Za ustvarjanje glasbe uporablja računalnik, kontaktne mikrofone, zvočnike, elektronske naprave, Pianet (električni klavir iz 70-ih let), sintetizatorje in terenske posnetke. Zanima ga neidiomatska (in včasih idiomatična) improvizacija in kompozicija, predvsem elektro-akustična (pa tudi akustična).

 

 

X