Delo reinterpretira redke industrijske posnetke iz leta 1963, ki v potopisnih sekvencah prikazujejo imerzvine arhitekturne lastnosti obzervatorija. Avtor eksperimentira z opazovalčevim prostorskim, senzoričnim in zvočnim doživljanjem ter izziva meje slušnega in vizualnega dojemanja. S tem gledalcem pušča občutke dezorientiranosti in distopije.

Pod umetniškim psevdonimom Noitu se predstavlja meddisciplinarni umetnik Sašo Puckovski, rojen 1986 v Skopju, Makedoniji. Trenutno živi in deluje v Ljubljani. Posebej ga zanima prekrivanje fizičnega in virtualnega, pri čemer zamegljuje meje med zvočno, vizualno in interaktivno umetnostjo. Njegovo trenutno umetniško delovanje se vrti okoli prostorskih intervencij in ustvarjanja imerzivnih interaktivnih izkušenj, ki združujejo zvok in sliko. Prav tako nenehno raziskuje različne pristope k zvočnemu performansu in zvočni improvizaciji.

https://noitu.space/scatter-radar

Soorganizacija: Cirkulacija 2
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS in MOL – Oddelek za kulturo

POMEMBNO:

Dogodka se udeležite le, če ste zdravi_e, nimate simptomov okužbe s Covid-19 in niste bili izpostavljeni tveganjem za okužbo.

Potrebno je vzdrževati fizično distanco.

Za vstop v zaprte prostore potrebujete masko, pred vstopom si prosimo razkužite roke.

Prosimo, upoštevajte priporočila NIJZ

 

X