V ponedeljek 29. junija, z otvoritvijo razstave “All Is Super” finske oblikovalke Linde Söderholm v Galeriji Nočna izložba Pešak, se pričenja pestro sodelovanje KUD Mreža in druge edicije Ljubljnskega street art festivala. Tukaj.

Naslednji dan bomo povabili k obzidju Metelkove na otvoritev murala “Divje stvari”, ki ga je med 9. in 13. marcem 2020 ob Masarykovi ulici s pomočjo slikarja Mihe Perneta, ustvarila švedska stripovska umetnica Anna Ehrlemark. Tukaj.

Carla Gallija, milanskega vizualnega umetnika na delovnem obisku, bo mogoče od 1. julija v sklopu Alternative tours spremljati pri ustvarjanju ogromne urbane tapiserije v enem od studijev v Rogu. S tapiserije bo zrl portret starorimskega diktatorja Titusa Lartiusa, ki predstavlja umetnikov kritični odgovor na aktualne diktatorske poteze vladajočih, ki so pojav pandemije izkoristili za omejevanje svobode posameznikov. Tukaj.

4. julija v razstavnem centru med Galerijo Alkatraz in Klubom Gromka pripravljamo tradicionalni sejem umetnin na Metelkovi – Bolhačfair. Med mojstrovinami, ki jih bo mogoče videti in za solidno ceno odnesti s seboj, bodo tudi dela znamenitih metelkovskih rokodelcev in rokodelk, pesnikov in pesnic, striparjev in stripark, glasbenkov in glasbenic. Ponudba bo izjemna, saj bo mogoče najti veliko redkih umetniških kosov in tudi nedavno produciranih predmetov Metelkova mesta. Pridite in izborite si ugoden nakup! Tukaj.

Sejmu bo sledila bo dobrodelna dražba, ki jo organizira Galerija Alkatraz. Dražba na Metelkovi ima večletno tradicijo – drzni izklicevalci s svojimi improviziranimi vložki, duhovitimi komentarji in podajanjem ter interpretacijo edinstvenih karakteristik sodelujočih umetnic_kov provocirajo in zabavajo že več generacij obiskovalk_cev Metelkove. Pripravite se na obširen nabor različnih ustvarjalnih pristopov, izrazov in medijev po dostopnih izklicnih cenah! Tukaj.

Med obema dogodkoma vas bomo povabili na voden sprehod po Celostni umetnini Metelkova s podrobnejšim vpogledom nedavnih stvaritev, srečanje z nekaterimi avtoricami in avtorji, pokukali pa bomo tudi v okna Nočne izložbe Pešak. »Metelkovski slog« zaznamuje likovna reciklaža, ki goji zavest, da umetniški posegi v prostor niso omejeni le na polje likovnega, ampak upoštevajo širše družbeno okolje. Posamičnih urbanih likovnih projektov se je od leta 2004 zvrstilo čez 150 in tvorijo celovito javno prostorsko skulpturo, ki spominja na sloviti Merzbau. Tukaj.

X