Andrea Centazzo, eden najvplivnejših tolkalistov v zadnjih 30-tih letih, je nastopil na najbolj prestižnih festivalih in koncertnih ciklih po Evropi in ZDA kot solist, skladatelj ter sodeloval s številnimi drugimi umetniki. V zgodnjih 80-tih in kasneje je igral v duetih, triih in ansamblih z mnogimi izvrstnimi tolkalci, kot so Andrew Cyrille, Barry Altschul, Tony Oxley, Paul Lytton, Paul Lovens, Pierre Favre in mnogimi drugimi.

Rodil se je in odraščal v Italiji, v Los Angelesu pa je živel od leta 1992 kot ameriški državljan. Centazzo je več kot desetletje predan predvsem skladanju, dirigiranju in kreiranju videov, leta 2000 pa se je vrnil k svoji prvi ljubezni, solističnemu koncertiranju za tolkala. Centazzo svoj solistični program t.i. No Boundaries odigra v setu z več kot 200 instrumenti, v katerem tolkala premeša s činelami, gongi, elektroniko, računalniškimi sekvencami in digitalnim sempli. S tem nudi poslušalcu emocijo nove sonične avanture v jazzu, svetovni in sodobni avant-gardni glasbi. Njegove melodične kompozicije s kontinuirano ponavljajočimi glasbenimi frazami in obvladovanje improviziranja s tolkali ustvarja glasbo nad vsemi pričakovanji.

Letošnjo sezono koncertnega cikla Metabonma, ki ga kurirata Jože Bogolin in Simon Klavžar, zaključujemo s solističnim nastopom Andree Centazza.

Četrtek, 8. 12. 2016, ob 21.00 – Klub Gromka, Ljubljana

X