Delovni obisk: 01. 06. 2016 - 30. 06. 2016

Erin Christine Bell zanimata moč v izpostavljenih ranljivostih, in humor. Kreativno delo, ki vedno vsebuje družbeni angažma, izvira iz globoke vedoželjnosti v človeštvo in življenje. Navdušuje se nad raznolikimi gibanji in estetikami, nenavadno in ”folk” jo še posebej privlačita. Je glasbenica, plesalka, gledališča igralka, snemalka videov in izvajalka vizualnih umetnosti.

Erin Bell je zaljubljena v živost improvizacije vseh oblik. Očarana je nad znanjem, ki ga nosijo naša telesa. Spoznava, da se nenehno oblikujejo in so oblikovani z bitji in objekti, ki nas obdajajo. V ustvarjalnem procesu, ki korenini v praksah zavedanja, se osredotoča na umetniško integriteto, tako z izobraženimi kot tudi neizobraženimi performerji.

Sodelovala je z neštetimi izjemnimi umetniki v profesionalnem in underground pogledu v New Orleansu, Brooklynu, Blue Ridge Mountains, Bread and Puppet Theater (ZDA), tudi na mednarodni ravni (Puerto Rico, Nemčija, Kanada, Palestina, Slovenija) – v ustvarjanju glasbe, gledališča, plesa, lutkovnih predstav, videa in tudi stvaritev, ki se ne umeščajo v noben žanr.

Erin prihaja iz ZDA, trenutno živi v Evropi.

Rezidenčni projekt: Ne vodijo vse poti v Rim: delavnica s performansom

Performans o krajih, v katerih živimo, in kamor si želimo – odraz posameznikove fizične varnosti in človeške živosti, potreb duše – čemu smo na določeni poti, kaj natančno upamo, da bomo našli tam in kdo bo ostal, ko odidemo. – Tekst iz intervjujev z udeleženci in pribežniki iz ZDA, Slovenije in Irana.

Povezava do videa: https://www.youtube.com/watch?v=a_x9DNExBYI

Fotografija: Sabine Vollmer von Falken

X