Delovni obisk: 01. 04. 2013 - 01. 04. 2016

Abel Heijkamp je diplomiral na Akademiji za umetnost Den Bosch na Nizozemskem leta 2007. Nekaj njegovih skulptur instaliranih v javnih prostorih je vidnih na njegovi spletni strani official website. Po končanem študiju je pričel s produkcijo dokumentarnih filmov. Z raziskovalnim dokumentarnim filmom Leegstand Zonder Zorgen, ki razkriva fenomen anti-skvotanja / skrbnikov nepremičnine, je dosegel velik uspeh.

V letu 2012 je zaključil izobraževanje za nadaljnji razvoj in strokovno usposabljanje v produciranju filmov na Open Studiu v Amsterdamu. V svojih delih se fokusira na socialne teme in osvetljuje zgodbe navadnih ljudi. V skupnosti Bond Precaire Woonvormen, ki zagotavlja podporo ljudem, živečih v neustreznih stanovanjskih razmerah, je aktiven kot raziskovalce in govorec. Na temo negotovih in spreminjajočih se bivanjskih pogojev redno objavlja članke in organizira diskusije.

Abel Heijkamp trenutno dela skupaj z Julijanom Borštnikom na štiri-delnem spletnem dokumentarcu The Future Of Work, v katerem dokumentirata njuno raziskavo o sodobnih delovnih pogojih na Nizozemskem, v Sloveniji, Nemčiji in v Evropi nasploh. Prva epizoda z naslovom Alles Flex? / All Flex? je bila objavljena tukaj here.

X