“Dela Simona Kocjančiča na prvi pogled vzbujajo vtis hermetičnih in enigmatičnih. Gledalka_ec hitro opazi redke skupine elementov in barvne ploskve. Prevladujejo temnejši odtenki in nejasne organske oblike, ki jim težko pripišemo pomen. Pogovor s slikarjem nam ne olajša recepcije. Kocjančič poudarja, da se njegovo slikanje ne navezuje na določen koncept in da njegovo ustvarjanje ne izhaja iz želje po komuniciranju določenega sporočila. To pa ne pomeni, da je umetnik usmerjen v formalistično raziskovanje barv in oblik ter in da ga zanima le proučevanje elementov slikarskega dela. Avtor je pri novejših slikah ostal zvest slikarskemu procesu niansiranja barvnih gmot in ploskev, ki pa tokrat ne dajejo slutiti figure, ampak poudarijo zasuk v razvoj abstraktne forme.” – galerijalkatraz.org

Simon Kocjančič (1979) je leta 2007 diplomiral na Šoli za risanje in slikanje v Ljubljani. Deluje na področju slikarstva, risbe, grafike, fotografije in izdelovanja umetniških zinov. Razstavlja od leta 2006. Letos je sodeloval na skupinski razstavi Off the hook v Galeriji Neurotitan, Berlin v sodelovanju z galerijo Dobra vaga in na skupinski razstavi Zini! Sodobna zinovska prodkcija v Mednarodnem grafičnem likovnem centru.

Vabljene_i na otvoritev razstave Simona Kocjančiča “Down & Behind”, v sredo, 25. oktobra, ob 20:00, v Galerijo Alkatraz, AKC Metelkova mesto.

Ogled razstave: 25. 10. 2017 – 22. 11. 2017

X